Piodalan Ceremonie. Mei 2018

Piodalan Ceremonie. Mei 2018

Betekenisvolle afbeeldingen welke ik gemaakt heb voor Santi Mandala Villa & Spa in Ubud, Bali. Het is genomen tijdens de ceremonie Piodalan welke wij mochten ervaren met veel plezier en dankbaarheid!

Piodalan is een religieuze ceremonie die gerelateerd is aan de dag van vestiging van een tempel volgens de Balinese kalenderberekeningen. De meerderheid van de hindoes op Bali viert het in lokale tempel in elke 210 dagen. Het wordt gehouden om hun dankbaarheid te betuigen voor de zegen die ze hebben ontvangen.

Deze ceremonie heeft plaatsgevonden in het resort waar wij verbleven. Alle medewerkers hebben op zijn buurt meegedaan, ze bidden met Ratu Pedanda (Hogepriester), gevolgd door de Pemangku (Waarnemend Functionaris) die een heilig water (Tirta) en rijst (Bija) op het hoofd zal zetten van de mensen die de ceremonie bijwoonden. Na de ceremonie hebben alle deelnemers genoten van vele traktaties, waaronder mijn vrouw en ik.

Traditioneel gekleed meisje in het rood, danste voor de eerste keer tijdens Piodalan. Wat een prachtig ritueel is dat geweest, adembenemend! Hieronder te zien hoe het samen kwam.